23948sdkhjf

Sanofis prostatapiller ok-rekommenderas

Det europeiska läkemedelsverkets rådgivande kommitté rekommenderar att myndigheten godkänner Sanofi-Aventis preparat mot prostatacancer, Jevtana.
Rekommendationen bygger på en fas III-studie som gjorts på preparatet med Jevtana, cabazitaxel. Studien visade att preparatet i kombination med prednison eller prednisolon för behandling av metastaserad prostatacancer gav en signifikant ökning i överlevnad bland försökspersonerna.

Behandlingen gavs till patienter som tidigare fått docetaxel-baserad behandling och vars cancer spritt sig trots att manliga hormoner som främjar tillväxt av prostatacancerceller hämmats. I studien deltog 755 patienter varav gruppen som behandlats med Jevtana visade sig ha 30 procents mindre risk för dödsfall.

- Detta är en efterlängtad nyhet för många män med spridd prostatacancer som fram till nu inte haft ett riktigt effektivt och livsförlängande behandlingsalternativ. Jevtana är ett nytt cellgift som verkar på cancerceller som växer trots tidigare behandling och det finns ett stort medicinskt behov att hjälpa dessa män, säger Anders Widmark, medicinsk rådgivare på Sanofi-Aventis.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078