23948sdkhjf

Nå politiker genom allmänheten

En av slutsatserna från Almedalsveckan.
På onsdagen den 6 juli arrangerade Samhällsförlaget och Naturvetarna debatten ”Vi har bränt våra flaggskepp! Finns det en framtid för Life Science i Sverige?”. Frida Lawenius, chef för kommunikation och samhälle vid Naturvetarna, agerade moderator under debatten.

– Det blev en diskussion kring organisation. Vi var mycket tydligt överens om att det behövs en nationell samordning från politiskt håll, men också från andra aktörer. Förutsättningarna för till exempel landsting att samarbeta med universitet och företag är mycket dåliga just nu, säger Frida Lawenius.

Debatten tog avstamp i att Sverige har både idéer, entreprenörer, beviljade patent och kunniga forskare, men att resultaten uteblir. Samtalen berörde bland annat i vikten av rätt kommunikation.

– En viktig insikt som kom fram under diskussionen var att vi i branschen nog inte talar samma språk som politikerna. Den politiska världen är dessutom krass och ser till kortsiktiga intressen som tillfredställer målgruppen. Det innebär att vi borde ändra våra signaler och rikta oss mer till allmänheten för att kunna påverka politiken. En konkret sak som vi kan göra är att använda olika mediekanaler för att lyfta viktiga frågor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065