23948sdkhjf

Allenexägare kritisk

Anklagar styrelsen för att vara passiv och anser att bolaget är misskött.
Transplantationsbolaget Allenex, tidigare Linkmed, har haft ett motigt år. Sedan årsskiftet har bolagets aktievärde minskat med drygt 80 procent och resultat efter skatt för första halvåret landade på -373,6 miljoner kronor. Nu kommer också svidande kritik från en av aktieägarna, Roland Martin-Löf, som till Dagens industri säger att Allenex är börsens sämst skötta bolag.

Roland Martin-Löf riktar kritiken främst mot styrelsen men också mot bolagets två huvudägare, affärsmannen Mohammed Al-Amoudi och finansmannen Sven-Olof Johansson. Orsaken till missnöjet är bland annat att bolagets börsvärde sjunkit drastiskt, från 611 miljoner kronor som värdet var vid börsnoteringen i slutet av 2006 till ett värde som idag ligger på 55 miljoner kronor. För att vända skutan antog bolaget en ny strategi under hösten 2010, som innebar att företaget skulle renodla verksamheten till att enbart fokusera på transplantationsområdet. Ett beslut som togs alldeles för sent, enligt Roland Martin-Löf.

- Det allvarligaste är att styrelsen inte insåg att upplägget med så många kapitalslukande intressebolag var dödfött. Det har varit uppenbart länge. Ändå har man inte agerat, säger han till DI.

Nu har bolaget aviserat om en kommande nyemission för att få in kapital till bolaget. Enligt Dagens industri finns bara 14,5 miljoner kronor kvar i kassan och då förbränningstakten har legat på mer än 5 miljoner kronor i månaden är pengarna snart slut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063