23948sdkhjf

Moberg derma får 32 miljoner

Meda ska sälja Moberg dermas nagelsvampspreparat i Europa.
Läkemedelsbolagen Moberg derma och Meda har tecknat ett licensavtal om att sälja nagelsvampsläkemedlet Nalox i Europa. Genom avtalet får Meda exklusiva rättigheter för att sälja Nalox, som även går under produktnamnet Emtrix på vissa marknader, i flertalet europeiska länder och i utbyte får Moberg derma 32 miljoner kronor.

Moberg derma kommer att få en förstagångsbetalning på 13 miljoner kronor och därefter få ytterligare 19 miljoner kronor då Meda uppnår vissa milstolpar i försäljningen.

Tillkommer royalties på det?

- Ja, vi säljer den färdigproducerade produkten till Meda och royalty ingår i vår bruttomarginal, säger Moberg dermas vd Peter Wolpert.

Nalox lanserades i Norden under hösten 2010 och lanserades nyligen i USA och Kanada. Preparatet är godkänt för utvärtes behandling av missfärgade ock skadade naglar som orsakats av nagelsvamp eller nagelpsoriasis. Detta är första kvartalet som Moberg derma kommer att redovisa positiva resultat.

- Avtalet ökar vår omsättning markant för tredje kvartalet och är ett viktigt steg mot det tidigare kommunicerade målet att uppnå lönsamhet och positivt kassaflöde under 2013, säger Peter Wolpert.



Nästa steg blir att lansera
nagelsvampsläkemedlet på fler marknader. Enligt Peter Wolpert förbereder bolaget nu lansering av preparatet i bland annat Australien, Mellanöstern och Israel.

- Med förberedelsearbete menas bland annat registreringsarbete på vissa av marknaderna, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078