23948sdkhjf

Astras diabeteskur godkänns i EU

EU-kommissionen ger grönt ljus för Komboglyze, en ny behandling av typ 2-diabetes.
I september fick Astrazeneca och samarbetspartnern Bristol-Myers Squibb ett positivt utlåtande från den europeiska läkemedelsmyndighetens rådgivande kommitté för diabetespreparatet Komboglyze. Idag, tisdag, gick registreringsansökan igenom.

Komboglyze utvecklas genom ett samarbete mellan Astrazeneca och Bristol-Myers Squibb, BMS. Preparatet är en kombination av Astrazenecas och BMS läkemedel Onglyza med den aktiva substansen saxagliptin och generikan metformin som distribueras av flera olika läkemedelsbolag. Läkemedelskombinationen ska ges som behandling av typ 2-diabetes hos vuxna patienter där metaformin inte ger tillräcklig effekt.

Godkännandet baseras på ett kliniskt fas III-program där totalt 4 326 patienter med typ 2-diabetes deltagit. En variant av läkemedelskombinationen godkändes i USA i november 2010 och marknadsförs där som Kombiglyze. Skillnaden mellan Kombiglyze och Komboglyze är att frisättningen av substansen är fördröjd i den amerikanska varianten medan den europeiska versionen frisätter substansen omedelbart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078