23948sdkhjf

Sonikering anpassad för life science

Bioruptor NGS har utvecklats specifikt för fragmentering av DNA vid preparering av bibliotek för storskalig sekvensering.
Bioruptor NGS, Next-generation sequencing, har tagits fram som ett hjälpmedel för snabbare och effektivare fragmentering av DNA vid preparering av bibliotek för DNA-sekvensering. Målet är att genom snabb sonikering erhålla DNA-fragment av önskad storlek utan bias med avseende på sekvens eller andra faktorer.

Bioruptor NGS som presenteras av företaget Diagenode klarar av att fragmentera upp till 12 prover samtidigt och har testats för fragment med en slutstorlek på mellan 60 baspar och 1 500 baspar. Vid en jämförelse med andra sonikeringssystem på marknaden har Bioruptor-plattformen visat sig ha en kortare fragmenteringstid.

Bioruptor NGS består av en sonikeringsplattform innehållande ett ljudisolerat vattenbad, en kontrollenhet och ett separat vattenkylningssystem. Fragmentering av genomiskt DNA till cirka 700 baspar tar enligt det tillhörande validerade protokollet sju minuter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083