23948sdkhjf

Fusion räddar Ospol

Dentalteknikbolaget går samman med brasilianska Exopro, rapporterar nyhetstjänsten Rapidus.
Det Malmöbaserade dentalteknikbolaget Ospol går samman med det brasilianska implantatbolaget Expro. Ospol ska ha haft det tufft ekonomiskt sedan det knoppades av från Biolin under 2008, skriver nyhetstjänsten Rapidus. Genom att Ospol nu blir en del av Exopro säkras framtiden för dentalteknikbolaget, menar Rapidus.

Exopro grundades av den svenske professorn Per-Ingvar Brånemark i slutet av 1980-talet. Han är professor emeritus vid Göteborgs universitet och har utvecklat en särskilt implantatteknik som Exopro bygger på. Det brasilianska bolaget är verksamt i flera sydamerikanska länder.

– Men vi finns inte i Europa eller Asien, det var delvis därför vi ville fusioneras med Ospol, säger Exopros vd Fabio Giannini, till Rapidus.

Nu ska Ospols och Exopros båda produktportföljer jämkas samman. Bland annat ska tandkronor och broar i framtiden fästats med Exopros implantatteknik. Samtidigt som Ospols produkter ska certifieras för marknaden i Sydamerika ska Exopros produkter certifieras för de europeiska och asiatiska marknaderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078