23948sdkhjf

Lättanvänt system för fluorescent bildtagning av celler

Fluorescensmikroskopering av enskilda celler kräver normalt optimala yttre förhållanden och gedien träning. Ett vanligt sätt att ta fram sina fluorescenta cellbilder är att använda ett konfokalmikroskop placerat i ett mörkerrum, vilket kräver relativt stora resurser i form av labbutrymme samt träning av användaren.
Floid cell imaging station har utvecklats för att uppfylla de vanligaste kraven inom fluorescensmikroskopi. Systemet som lanseras av företaget Life technologies fångar högkvalitativa bilder i tre fluorescensfärger.

Det är kompakt nog att placeras på labbänken och har ett användargränssnitt som ska tillåta att även användare som är nybörjare inom mikroskopering ska kunna samla in data med ett fåtal musklick. Instrumentet har inga rörliga delar vilket ska göra det stabilt för daglig användning. Plattformen har förladdats med ett antal protokoll för att hjälpa till med val av reagens samt för att underlätta experimentdesignen vid själva bildtagningen av cellerna.

En tillhörande skrivare gör det enkelt att skriva ut bilder för att klistra in i labboken. Tack vare en design som gör att ljus stängs ute från själva bildtagningsutrymmet kan Floid-stationen, till skillnad från traditionellt mörkerrumskrävande konfokalmikroskop, placeras på en vanlig labbänk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063