23948sdkhjf

800 miljoner ska blåsa nytt liv i danska biotech-branschen

Riskkapitalisten Sunstone Capital startar ny fond.
I augusti skrev Biotech Sweden om att pengarna är på väg att ta slut i den danska bioteknikbranschen och att vart fjärde bolag kämpar för sin överlevnad. Men i år kommer jultomten tidigt till den danska industrin. Den nordiska riskkapitalfonden Sunstone Capital öppnar nu upp en ny fond innehållande 660 miljoner danska kronor, motsvarande 800 miljoner svenska kronor, som ska investeras i upp till 20 nya innovativa bioteknikföretag. Summan väntas växa till 750 miljoner danska kronor, motsvarande 909 miljoner svenska kronor, skriver den danska nättidningen Business.dk.

Peter Benson, huvudpartner i Sunstone Capital, tror inte att det blir några problem att hitta företag att investera i.

- Dansk bioteknik har mognat de senaste åren. Företagen har insett att det inte räcker med en spännande teknik utan att det också krävs en bra ledning som kan skaffa kapital från utländska investerare och starta samarbeten med big pharma, säger han till Business.dk.

Bioteknikfonden är den tredje i sitt slag som Sunstone Capital upprättar. Sammanlagt har riskkapitalfonden stoppat in tre miljarder danska kronor, motsvarande 3,6 miljarder svenska kronor, i de tre fonderna. Pengarna i den senaste fonden kommer bland annat från den nya pensionsfonden Dansk Vækstkapital som upprättades av Danmarks förra regering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064