23948sdkhjf

Allenex avråder aktieägarna från att sälja

Den finansiella rådgivaren anser att aktien är värd mer än den summa köparna vill betala.
Allenex styrelse avråder aktieägarna från att sälja sitt innehav till bolagets storägare som inför ett potentiellt uppköp gått samman i det nybildade bolaget Xenella. Detta för att styrelsen, på inrådan av den finansiella rådgivaren KPMG, anser att aktien är värd mer.

Vid Allenex senaste nyemission hoppade storägarna tillika garanterna in och köpte upp de aktier som inte tecknats under emissionsperioden. Detta gjorde att deras aktieinnehav översteg 30 procent av ägarandelen i bolaget och de hamnade under budplikt. I slutet av november lade de båda storägarna, affärsmannen Mohammed Al-Amoudi och fastighetsbolaget Fastpartner med Sven-Olof Johansson i spetsen, ett bud på bolaget.Mohammed Al-Amoudi och
Sven-Olof Johansson har genom sitt bolag Xenella erbjudit Allenex övriga aktieägare 1,50 kronor per aktie. I skrivande stund ligger aktievärdet på 1,49 kronor aktien.

"Styrelsen grundar sin uppfattning om erbjudandet på en samlad bedömning av ett antal faktorer som styrelsen anser relevanta för en utvärdering av erbjudandet, såsom bolagets nuvarande ställning, under senare tid genomförd omstrukturering av verksamheten, antaganden om bolagets förväntade framtida utveckling och potential samt därtill relaterade möjligheter och risker", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Som framgår av utlåtandet är det KPMGs uppfattning att erbjudandet, med förbehåll för de förutsättningar och antaganden som anges i utlåtandet, inte är skäligt ur ett finansiellt perspektiv för innehavare av aktier i Allenex", skriver KPMG i pressmeddelandet.

Vad innebär det?

- Marknaden har värderat aktien till 1,50 kronor per aktie, men KPMG har även tittat på ett längre perspektiv och anser att den utstakade strategi som företaget presenterat kan motivera ett högre pris, säger Anders Karlsson, vd för Allenex.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079