23948sdkhjf

10 nykomlingar på börsen

Här är life science-bolagen som noterades under året.


Bolagen som noterades under 2011 Bolag Börslista Aro Cell Aktietorget Boule Diagnostics OMX Stockholm Dignitana First North Enzymatica Aktietorget Episurf Medical First North Exini Diagnostics First North Kancera First North Medi Rätt Aktietorget Moberg Derma OMX Stockholm Pled Pharma First North
Under 2011 skulle 18 life science-bolag noterats på börsen, enligt informationssajten nyemissioner.se. I dag, torsdag, är det tre dagar kvar på året och än finns inga tecken på att den förutspådda rekordsiffran kommer att uppnås. Prestationen hittills är dock att dubbelt så många bolag har noterats i år än antalet bolag som noterades på börsen för fem år sedan. Totalt har tio bolag listats på Stockholmsbörsen, First North eller Aktietorget, vilket är en ökning från 2007 då enbart fem bolag noterades.

Tre noteringar som skulle genomförts under 2011 blev inställda, enligt uppdateringarna på nyemissioner.se. Den ena var Phadia, som i slutet av maj köptes upp av det amerikanska teknikbolaget Thermo Fischer Scientific för 22 miljarder kronor. Den andra var Nycomed, ett bolag som grundades i Norge har säte i Schweiz och nyligen hade svenska ägare, köptes i maj upp av läkemedelsjätten Takeda. Det tredje bolaget som skulle noterats på börsen under året var Svanova Biotech. Noteringen avbröts dock efter att bolaget ansökt om konkurs i maj och att Boehringer Ingelheim därefter köpt upp delar av verksamheten.

De bolag som eventuellt fortfarande hinner med att noteras innan året är slut är enligt nyemissioner.se Gambro, Intervacc, Scibase, Recipharm och Prolight Diagnostics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078