23948sdkhjf

Förlust för Karo Bio

Företaget kan behöva göra ännu en nyemission.
Läkemedelsbolaget Karo Bio presenterade i dag, onsdag, sin bokslutsrapport för 2011. Resultatet försämrades till - 226,6 miljoner kronor (-163,5). Förlusten per aktie minskade däremot till -0,59 kronor (-0,67), vilket beror på den nyemission som gjordes under året. Kvar i kassan hade bolaget vid årsskiftet 158,5 miljoner kronor (395,0).

Kassan och de kreditfaciliteter som finns tillgängliga kan bara finansiera verksamheten i tolv månader framåt. Därför krävs ytterligare samarbetsavtal och att avknoppningen av den prekliniska delen av företaget löper enligt plan. Bolaget flaggar även för att det kan bli tvunget att återigen vända sig till kapitalmarknaden för att få in medel.

2011 var ett turbulent och händelserikt år för Karo Bio. Företaget tecknade ett licens- och samarbetsavtal med det indiska läkemedelsföretaget Alkem laboratories, i oktober startade fas III-studien för eprotirome och på julafton meddelade man att ett samarbetsavtal med Pfizer som på sikt kan bli värt 1,5 miljarder kronor tecknats. Karo Bio har också splittrat bolaget så att forskningsprojektet eprotirome hamnat i ett bolag och de övirga forskningsprojekten i ett annat.

Under året byttes hela ledningsgruppen, förutom affärsutvecklingschefen Lars Öhman, ut. En ny vd, Per Bengtsson tillsattes.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063