23948sdkhjf

Scilifelab expanderar i Uppsala

Får 11 000 kvadratmeter extra.
Uppsala universitets Biomedicinskt centrum ska byggas ut för att göra plats för forskare inom medicin och molekylär biovetenskap som arbetar inom Science for life laboratory. Totalt satsar Uppsala universitet och Akademiska Hus 177 miljoner kronor på att bygga ut för expansionen.

Science for life laboratory, Scilifelab, är ett samarbete mellan Uppsala universitet, Karolinska Institutet, KTH och Stockholms universitet med säte i både Stockholm och Uppsala.

Hittills har Scilifelabs forskare i Uppsala varit spridda på olika platser inom Uppsala universitet men kommer efter att byggnationen färdigställts att samlas på ett och samma ställe.

− Det handlar om att samla forskare från olika institutioner, fakulteter och lärosäten kring gemensamma metoder. När folk med olika bakgrund träffas i vardagen blir det möjligt att tillsammans attackera svåra frågeställningar på nya sätt, säger Kerstin Lindblad-Toh, professor i komparativ genomik och även verksam vid Broad Institute of Harvard and MI, och chef över Scilifelab i Uppsala.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063