23948sdkhjf

Tre småttingar tar in kapital

Artimplant, Aro Cell och Biotech Igg gör nyemissioner.
I förra veckan slutförde forskningsbolaget Artimplant en nyemission som gav bolaget 23,7 miljoner kronor före emissionskostnader. Emissionen hade garanterats upp till 80 procent och aktierna såldes till en teckningskurs på 0,06 kronor aktien. I bokslutskommunikén som kom i samband med årsrapporten för 2011 skrev bolaget att de inför 2012 ville satsa på den amerikanska marknaden genom bland annat marknadsstödjande kliniska studier och genom att kontraktera ett antal läkare till Key Opinion Leaders. Pengarna som togs in genom emissionen ska gå till att göra just det.

Forskningsbolaget Aro Cel l är på väg att ta in nytt kapital som ska användas till den fortsätta utvecklingen av bolagets produkter samt finansiering av CE-märkning och kommersialisering av blodcancerbehandlingen TK 210. Teckningstiden löper mellan den 23 mars och den 11 april och aktien säljs till ett styckpris om 1,35 kronor. Fulltecknas emissionen får bolaget 5,2 miljoner kronor direkt efter att emissionen avslutats och därefter ytterligare 4,8 miljoner kronor om aktieägarna utnyttjar sina teckningsoptioner. I dagsläget är 2,6 miljoner kronor av emissionen garanterad.

Laboratorieteknikföretaget Biotech Igg är i full gång att emittera aktier. Teckningsperioden i bolagets nyemission löper mellan den 19 mars och den 2 april och aktien säljs till ett värde på 0,10 kronor aktien. Emissionen kan ge totalt 2,34 miljoner kronor och ska först och främst användas till att hålla bolaget flytande tills att de genererar ett positivt kassaflöde. I andra hand ska kapitaltillskottet även användas till att utvidga bolagets marknads- och säljverksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062