23948sdkhjf

Tigran Technologies tar in nytt kapital

Nyemission kan ge företaget 40 miljoner.
Styrelsen för dentalbolaget Tigran Technologies vill genomföra en nyemission för att kunna underhålla bolagets patentportfölj och slutföra pågående kliniska studier.

- Patent kostar en del och vi bekostar också tre stora multicenterstudier. Vi vill även stärka marknadsföringen. Företaget har större kostnader än försäljning eftersom vi är ett utvecklingsbolag, men vårt mål är att nå positivt kassaflöde inom några år, säger Arve Nilsson, tillförordnad vd.

Teckningskursen uppgår til l 20 kronor. Då får man två nya aktier samt fyra teckningsoptioner, som kan utnyttjas för köp av aktier för tio kronor styck. Nyemission ger företaget cirka 13,5 miljoner kronor. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna får företaget ytterligare 27 miljoner kronor.

Nyemissionen är öppen för teckning mellan 16 maj och 4 juni i år. Aktieägare har företrädesrätt, men emissionen är redan säkerställd genom teckningsförbindelser från större befintliga aktieägare och andra intressenter.

Aktieägarna kommer att ta ställning till styrelsens förslag om en nyemission under en extrainsatt bolagsstämma den 25 april. Styrelsen föreslår även att bolagets aktier läggs ihop så att 1 000 gamla motsvarar en ny.

Tigran Technologies är ett dentalt försäljnings- och utvecklingsbolag som har sitt säte i Malmö. Företaget erbjuder ett system för benuppbyggnad och implantatstabilisering i munnen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094