23948sdkhjf

Då lämnar de första Astra Zeneca

Nu är det klart hur avvecklingen ska gå till.
Den första maj börjar avvecklingen på Astra Zeneca i Södertälje på allvar och de första forskarna lämnar bolaget. Det är personer anställda i den tidiga forskningen som blir först ut.

- De tidiga forskningsprojekten kan avecklas snabbt och därför är det dessa personer som får lämna först, säger Ivar de la Cruz, ordförande för Akademikerföreningen på Astra Zeneca i Södertälje.

Nästa kull at t lämna företaget gör det den första juni och innan slutet av månaden ska 300 personer ha slutat på läkemedelsbolaget. Därefter följer avvecklingen av de senare forskningsprojekten och innan årsskiftet ska samtliga 1 200 uppsagda forskare ha slutat.

De som ska lämna innan sommaren har dock fått erbjudande om att stanna kvar i ytterligare två månader och hjälpa till med avvecklingsarbetet.

Hur har avvecklingsplanerna tagits emot av de anställda?

- Både bra och dåligt. På ett sätt innebär det ju att det nu blir allvar på ett annat sätt än tidigare, men samtidigt är det många som har efterfrågat besked på datum när de ska lämna. Det är en sorts trygghet att veta.

Vad som hände r med de lokaler som överges när CNS-forskningen läggs ner är ännu oklart.

- Förhoppningsvis blir det en bra sammanslutning kring att ta hand om både lokaler och utrustning, men än så länge har man inte kommit så långt i de diskussionerna. Vi hade hoppats på att man skulle ha kommit längre.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11