23948sdkhjf

Addbio förnyar styrelsen

Tar in tre nya ledamöter.
Dental- och implantatbolaget Addbio har rekryterat två nya ledamöter till bolagsstyrelsen. Accelerators nya vd Maria Fors är en av dem.

Accelerator är moderbolag till Addbio och är också en av dentalbolagets största finansiärer. I mitten av mars tillsatte Accelerator Maria Fors som ny vd och nu får hon alltså även en plats i dotterbolagets styrelse. Gunilla Lundmark och Andy Carter går också in i bolagsstyrelsen.

Gunilla Lundmark är i dag vd för Pharmanest, ett forskningsbolag i Karolinska Developments portfölj som utvecklar en gel för smärtlindring i samband med förlossningar och gynekologiska ingrepp. Dessförinnan har hon arbetat på flera ledande positioner i läkemedelsindustrin, bland annat på Pharmacia och Q-Med.

Andy Carter har mer än 25 års erfarenhet från forskning och utveckling av ortopediska produkter, bland annat från det brittiska medicinteknikföretaget Smith and Nephew.

Addbio utvecklar bland annat en produkt av biomaterial som ska förbättra infästningen av dentala och ortopediska implantat. Produkten har visat positiva resultat i kliniska fas II-studier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078