23948sdkhjf

Topotargets cancermedicin levde inte upp till förväntningarna

Stor besvikelse då fas 2-studien redovisades.
Det danska onkologiföretaget Topotargets läkemedel mot tumörer, belinostat, har inte uppvisat den effekt på CUP (primärtumörer med okänt ursprung) som man hade hoppats på.

Då det saknas tillräckligt bra behandlingar mot CUP var förhoppningarna stora inför beskedet. När det visade sig att läkemedlet inte levde upp till förväntningarna rasade aktien med 60 procent på en dag i Danmark.

Enligt data från den pågående fas 2-studien, som omfattar 89 patienter i Europa och USA, är skillnaden i progressionsfri överlevnad inte signifikant säkerställd. Läkemedlet testas i denna studie i kombination med kemoterapi.

Nu sätts hoppet till en annan studie där belinostat testas mot PTCL, en typ av non-Hodgkins lymfom. Resultatet från den studien kommer att redovisas senare i år.

Företaget inväntar också besked på om belinostat kan godkännas som läkemedel i USA, enligt danska tidningen Berlingske.

- Vi är fortsatt övertygade om belinostats potential antingen som monoterapi eller i kombination med andra behandlingar. Vår målsättning är att utveckla belinostat både i behandling av solida tumörer och hematologiska maligniteter, säger Topotargets vd Francois Martelet, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063