23948sdkhjf

Karo Bio förstärker kassan

Vill ta in 38,7 miljoner kronor genom nyemission för finansiera bolaget fram till slutet av 2013.
Forskningsbolaget Karo Bio går i väntans tider och söker samarbetspartners till bolagets tidiga utvecklingsprojekt. Dagen innan julafton 2011 tecknade bolaget ett samarbetsavtal med Pfizer om nya substanser mot autoimmuna sjukdomar men efter det har inga nya avtal slutits. För att finansiera verksamheten tills dess att ett neutral kassaflöde kan genereras vill bolaget nu göra en nyemission och ta in 38,7 miljoner kronor.

Emissionen kommer att genomföras under förutsättning att aktieägarna godkänner förslaget om att ta in nya pengar under en extra bolagsstämma den 19 november. Emissionen är garanterad till 73 procent av ett garantikonsortium bestående av styrelseordföranden Göran Wessman med en miljon kronor, och styrelseledamöterna Christer Fåhraeus och Per-Anders Johansson med fyra respektive fem miljoner kronor.

Bolaget räknar med att uppnå positivt kassaflöde under 2013 och har även sett över andra finansieringsmöjligheter genom att bland annat anställa Heather Marshall-Heyman som aktivt söker EU-pengar till bolagets tidiga projekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109