23948sdkhjf

Medivir testar ny kombination med TMC435

Startar fas II-studie där substansen ska testas tillsammans med Vertex läkemedelskandidat.
Forskningsföretaget Medivir utvecklar läkemedelskandidaten TMC435 för behandling av hepatit C. Preparatet befinner sig i ett omfattande utvecklingsprogram och testas både i kombination med standardbehandling med interferon och ribavirin samt i interferonfria studier. I slutet av september meddelandes att ytterligare en interferonfri studie skulle startas där TMC435 skulle ges tillsammans med TMC647055, en potent icke-nukleosidhämmare och nu meddelar Medivir att ännu en interferonfri studie kommer att sättas igång i början av 2013.

Denna gången ska TMC435, med substansen simeprevir, ges i kombination med VX-135, som utvecklas av det amerikanska bolaget Vertex. Vertex läkemedelskandidat VX-135 är en uridinbaserad nukleotidanalog som hämmar replikationen av hepatit C-virus genom att angripa NS5B-polymeraset.

TMC435 är en substans som tagit fram av Medivir men utvecklas i dag genom ett samarbete mellan Medivir och Janssens forskningsverksamhet i Irland. Kandidaten utvärderas i ett fas III-program som kombinationsbehandling tillsammans med interferon och ribavirin som är standardbehandling i dag. Utöver fas III-programmet utvärderas TMC435 i tre interferonfria fas II-studier med eller utan ribavirin bortsett från studien som meddelades i dag. I fas II-studierna testas TMC435 i kombination med Gilead Science sofosbuvir, Bristol Myers-Squibbs daclatasvir och Janssens TMC647055.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063