23948sdkhjf

Pharmanest utser ny styrelsetopp

Utökar styrelsen med tre nya medlemmar.
Karolinska Developments portföljbolag Pharmanest har utsett en ny ordförande och två nya ledamöter till bolagets styrelse. Alan Raffensperger greppar klubban och med sig har han Per Langö och Gunilla Ekström.

Alan Raffensberger är i dag operativ chef på Sobi och har tidigare varit vd för Benechill och haft ledande positioner inom Amgen, Roche och Pharmacia.

Per Langö har lång erfarenhet av marknadsföring och försäljning och är i dag chef över Galdermas globala marknadsföring och strategiska utveckling inom estetik och medicinteknik. Dessförinnan hade han ledande befattningar inom Q-Med.



Gunilla Ekström är
läkare och forskare från Karolinska institutet och har även hon lång erfarenhet av läkemedelsutveckling från sin tid hos Astra Pain Control, Astrazeneca och Orexo. Gunilla Ekström är i dag operativt ansvarig på Karolinska Development.

Pharmanest utvecklar läkemedelskandidaten Shact som är en smärtlindrande gel som ska bedöva lokalt vid gynekologiska ingrepp och vid förlossningar. Kandidaten testas i dag i en klinisk fas II-studie som ska omfatta cirka 200 patienter. Målet med studien är i första hand att utvärdera effekten av Shact i samband med insättning av spiral men även att evaluera säkerhet och tolererbarhet.

Läkemedelskandidaten har utvecklats genom ett forskningssamarbete mellan Berith Karlsson Tingåker, överläkare på BB Stockholm, Gunvor Ekman-Ordeberg, professor i obstetrik och gynekologi vid Karolinska Institutet och Lars Irestedt, anestesiolog Karolinska universitetssjukhuset. Forskningen baserar på Berith Karlsson Tingåkers avhandling i vilken hon visar att smärtnerver i livmodern inaktiveras under graviditeten för att kvinnan ska kunna bära ett rörligt foster utan att känna smärta. Genom att inaktivera smärtnerverna i livmoderhalsen hoppas forskarna kunna reducera smärta vid förlossningar och gynekologiska ingrepp. Bedövas både livmoderhalsen och livmodern kan behandlingen även användas vid skrapningar vid aborter och missfall.



Genom tillskotten i
styrelsen anser nu bolaget sig vara bättre rustade för att ta Shact till nästa steg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062