23948sdkhjf

APL tvingas skära ner

Det statligt ägda APL, Apotek Produktion & Laboratorier, håller på att ta fram ett sparpaket som ett svar på ökad konkurrens, enligt uppgift till tidningen Svensk Farmaci.
APL tillverkar extemporeläkemedel och ägs i dag av den svenska staten. Efter apoteksomregleringen 2010 öppnades marknaden för tillverkning av extempore-läkemedel och drygt ett år senare fick APL sin första konkurrent på marknaden i form av Medcaps dotterbolag Unimedic. Konkurrensen har redan satt sina spår och nu rapporterar tidskriften Svensk Farmaci att APL tagit in externa konsulter för att ta fram en besparingsplan. Enligt uppgift till tidningen har bolaget börjat förbereda för nedskärningar, men hur omfattande planerna är är i dagsläget oklart.

– Det här är i sig knappast oväntat med tanke på konkurrensutsättningen. Det är säkert oundvikligt, speciellt i ett bolag som APL där det finns rester från monopoltiden. Det har spekulerats om neddragningar bland oss anställda under en tid, säger en APL-anställd till Svensk Farmaci.

– Bolaget har förlorat marknadsandelar och det här riskerar bli en smärtsam process för många. Mitt tips är att ett sparpaket kommer att offentliggöras ganska snart, förmodligen i år, fortsätter APL-medarbetaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078