23948sdkhjf

Spektrometer optimerad för proteinkvantifiering

Direct detect är speciellt utvecklad för kvantifiering av proteiner genom att specifikt bestämma mängden amid-bindningar i proteinkedjorna i provet.
Direct detect-spektrometern använder infrarött ljus i kombination med avancerad membranteknologi för att detektera och kvantifiera proteiner. Membranet som används är tillverkat i hydrofil polytetrafluoroetylen, som är transparent i större delen av det infraröda spektralområdet.

Systemet lanseras av EMD Millipore och utför sina mätningar specifikt på amid-bindningar i proteiner. Spektrometern är byggd för att passa ihop med en extern laptop som kan monteras på systemet, och via vilken man styr analysprocessen med en specialutvecklad mjukvara. Proteinprover med en koncentration mellan 0,25 och 5 milligram per milliliter kan analyseras direkt.

Spektrometern kan hantera komplexa prover där korrekt kvantifiering kan erhållas även i närvaro av reducerande ämnen eller detergenter. Inte heller andra biomolekyler som DNA eller RNA har någon negativ inverkan på kvantifieringen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093