23948sdkhjf

KI tar in hjärtforskare från Harvard

Ny professor ska leda ett forskningsteam inom regenerativ medicin.
Karolinska institutet har rekryterat en toppforskare från Harvard University, USA, till att leda ett forskarteam som ska ta fram nya regenerativa behandlingar av hjärt-kärlsjukdomar som utgår från ärftliga faktorer. Kenneth Chien är i dag professor vid institutionen för stamcellsforskning och regenerativ biologi vid Harvard University i Cambridge, USA, och tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2013.

- Det här är en riktig stjärnrekrytering. Att få hit en forskare av Kenneth Chiens kaliber ger oss möjlighet att flytta fram positionerna i den internationella konkurrensen. Dessutom kommer han att vara en inspirationskälla för forskare och studenter på Karolinska Institutet, säger Harriet Wallberg-Henriksson, rektor vid Karolinska Institutet.

Kenneth Chien är utöver sin professur medlem i Harvards stamcellsinstitut genom vilket han har lett universitetets stamcellsprogram med inriktning på hjärt- kärlsjukdom. Dessutom är han sedan 2005 vetenskaplig ledare för Cardiovascular research center vid Massachusetts general hospital.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078