23948sdkhjf

Nej till förslag om likvidation

Framtiden för läkemedelsbolaget Conpharm tog en helt ny vändning under den extrainsatta bolagsstämman igår.
Conpharms aktieägare röstade i går nej till förslaget om att låta bolaget träda i likvidation under en extrainsatt bolagsstämma. Detta efter en ägare inför stämman köpt på sig aktier för att få majoritet i omröstningen.



Det Uppsalabaserade
läkemedelsbolaget Conpharm har sedan en tid tillbaka arbetat med att registrera Reumacon, ett läkemedel för behandling av reumatism och under 2001 tecknades ett avtal med läkemedelsbolaget Meda om att ta Reumacon genom registrering ut till marknaden. Efter flera motgångar beslutade styrelsen i mitten av oktober att man skulle avbryta försöket och låta bolaget träda i likvidation. Förslaget lades fram för ägarna som alltså skulle avgöra frågan igår.



Under bolagsstämman
tog bolagets framtid en ny vändning. Enligt en kommuniké från stämman ville ägarna att avtalet med Meda skulle utredas ytterligare och röstade därför nej till förslaget om likvidation. Dessutom meddelade nuvarande vd:n Claes Handin att han önskade avgå vid årsskiftet. I och med den nya huvudägaren ska också en ny styrelse presenteras under en ny extrastämma den 8 januari 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063