23948sdkhjf

Clavis Pharma går in i fas III

Det norska onkologibolaget Clavis Pharma är färdiga med rekryteringen till en fas III studie där omformuleringen elacytarabine ska testas mot akut myeloid leukemi.
Studien som kommer att omfatta 380 patienter är en öppen randomiserad, kontrollerad studie. Syftet är att undersöka om bolagets läkemedelskandidat elacytarabine fungerar bättre än den gängse behandlingen cytarabine hos patienter med svårbehandlad eller återkommande akut myeloid leukemi, AML.



Etylcytarabine som
tagits fram och patenterats av Clavis Pharma är en lipidkonjugerad form av cancermedicinen cytarabine som funnits på marknaden sedan början på 70-talet.



Studien ska
genomföras på 76 olika kliniker i USA, Kanada, Europa och Australien och resultaten väntas enligt Clavis Pharmas vd, Olav Hellebø, vara klara under första kvartalet 2013.

– Genomförandet av patientrekryteringen till vår fas III-studie, Clavela, är en viktig bedrift för Clavis Pharma som gör att vi har möjlighet att rapportera förstklassiga effektivitetsdata under Q1 2013. Resultaten från tidigare fas II-studier med elacytarabine och kombinationen elacytarabine/idarubicin hos patienter med tidiga stadier av AML har varit lovande och vi hoppas att det kan bli ett nytt, effektivt behandlingsalternativ för patienter med AML, säger han i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094