23948sdkhjf

Ny tillförordnad vd till Boule Diagnostics dotterbolag

Koncernledningen skickar cfo:n Fredrik Alpsten till USA för att stärka samarbetet mellan verksamheterna.
Svenska diagnostikbolaget Boule Diagnostics har utsett Fredrik Alpsten till ny tillförordnad vd i sitt amerikanska dotterbolag Clinical Diagnostic Solution, CDS. Fredrik Alpsten tillträdde sin post den 6 december och tog då över efter Andrew Swanson som varit anställd i bolaget sedan 1998.

Anledningen till förändringen anges vara att att företaget är i en expansiv fas.

- Boule Diagnostics nordamerikanska verksamhet har utvecklats, och bedöms fortsätta utvecklas, starkt. Fredrik Alpsten har som cfo god inblick i hela Boule Diagnostics verksamhet och mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom såväl noterade som privata bolag med verksamhet på den nordamerikanska marknaden. Det medför att vi kan fortsätta stärka samarbetet mellan den svenska och amerikanska verksamheten, och med oförändrad takt fortsätta utveckla CDS till dess att en permanent vd har rekryterats, säger Ernst Westman, vd och koncernchef för Boule Diagnostics, i ett pressmeddelande.

Boule Diagnostics utvecklar, tillverkar och säljer system och förbrukningsvaror för blodcellsräkning, hematologi, till den öppna sjukvården. Verksamheten bedrivs genom rörelsedrivande dotterbolag i Sverige, USA och Kina.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078