23948sdkhjf

Senzime rekryterar ny vd

I januari tillträder Lena Söderström som vd för Senzime, ett litet life science-bolag noterat på Aktietorget.
– Det ska bli väldigt kul att bygga bolag igen! Jag har jobbat inom både stora och små företag. Båda har sin charm. I ett litet företag ser man resultatet på sista raden direkt, vilket är stimulerande. All personal, såväl strategisk som operativ, måste jobba brett. Det gäller även mig som vd. Senzime är i en fas av intensiv affärsutveckling och kommersialisering. Nu gäller det att få till bra avtal med bra distributörer och partners. Det är något jag jobbat mycket med genom åren och som jag tycker är väldigt roligt, säger Lena Söderström som tillträder som vd den 9 januari 2013.

Hon kommer närmast från vd-posten på Isconova och har en gedigen bakgrund inom svensk life science-industri, bland annat på Pharmacia, Orexo samt inom dess dotterbolag Kibion där hon var vd 2005-2009.

Senzime med huvudkontor i Uppsala utvecklar, tillverkar och marknadsför instrument för mätningar av kritiska analyser i biologiska vätskor. Produkterna bygger på en unik enzymbaserad biosensorteknik som kan användas inom ett flertal applikationer inom life science och processindustrin.



– Fokus för mig
blir att accelerera affärsutvecklingen inom våra fokusområden medicinsk diagnostik och bioreaktormätning vid utveckling av läkemedel.

Senzime startade som ett utvecklingsbolag 1999 och fick under hösten 2012 sin första kommersiella order inom bioreaktorsegmentet. Parallellt pågår utvecklingen av ett instrument för automatiserad blodsockermätning. Samtidigt intensifieras det kliniska utvecklingsarbetet tillsammans med sjukvården för att ta fram ett instrument för kontinuerlig blodsockermätning inom intensivvård.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109