23948sdkhjf

Eurocine fokuserar på influensavaccin för barn

Eurocine Vaccines har lämnat in två nya patentansökningar för sitt nasala influensavaccin.
Nu profilerar Eurocine Vaccines influensavaccinet med inriktning mot barn. Beslutet grundar sig på resultat från bolagets forskning. Två nya patentansökningar som utökar skyddet bland annat för Immunose flu inom barnsegmentet lämnades in den 17 december.

Preparatet är ett nasalt influensavaccinprojekt som har visat proof of concept i en klinisk studie och som Eurocine Vaccines just nu fokuserar på att utlicensiera. Vaccinets närmaste konkurrent, det intranasala vaccinet FluMist/Fluenz saknar godkännande för barn under två år och för barn med svår astma, två av de mest utsatta grupperna inom barnsegmentet.

– Vi har inte sett några tecken på att Immunose flu inte skulle kunna användas av dessa grupper, tillägger Hans Arwidsson.Barn upp till
fem år är en grupp som på senare tid pekats ut som en riskgrupp för svår influensa. Världhälsoorganisationen, WHO, ett flertal länder i Europa och USA rekommenderar numera att barn från sex månaders ålder vaccineras mot influensa.

– Sverige har inte utfärdat en liknande rekommendation ännu. Men det finns en tydlig trend i omvärlden att göra det, säger Hans Arwidsson, vd för Eurocine Vaccines, som utvecklat Immunose flu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078