23948sdkhjf

Pharmalink till klinik igen

Med full kontroll över projektet startar bolaget den nya studien med ny läkemedelskandidat mot njursjukdomen iga-nefrit.
Det Stockholmsbaserade forskningsföretaget Pharmalink köpte för drygt ett år sedan upp brittiska Archimedes Pharmas teknik för läkemedelsberedning, läkemedelskapseln Targit. Tekniken används i utvecklingen av Pharmalinks läkemedelskandidat nefecon och nu startar bolaget en klinisk studie då bolaget för första gången har heltäckande rättigheter för projektet.

Nefecon utvecklas som en behandling av njursjukdomen iga-nefrit och genom Targit-kapseln distribueras läkemedlet till ett specifikt mål i tarmen. Den aktuella studien är en klinisk fas IIb-studie och kommer att genomföras vid flera olika studiecenter i Europa. Studien är randomiserad, dubbelblind och ska innefatta 90 patienter. Den första patienten doserades i slutet av 2012.



Pharmalink har tidigare
visat positiva resultat i en fas IIa-studie med 16 patienter i Sverige. Resultat från den aktuella studien kommer att presenteras under första halvan av 2015, rapporterar bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141