23948sdkhjf

Svein Mathisen lämnar Bioinvent

Efter 15 år på posten lämnar han företaget. "Nya krav på bolagets framtida organisation" menar styrelsen.
Det Lundabaserade forskningsföretaget Bioinvent blir av med sin vd. Efter 15 år på posten avgår den verställande direktören Svein Mathisen.

- Under 2012 har Bioinvent sett en rad utmaningar och genomfört en ökad fokusering av bolagets inriktning. Den uppdaterade strategin ger spännande möjligheter, men ställer också nya krav på bolagets framtida organisation, säger bolagets styrelseordförande Björn O. Nilsson i en kommentar.

Bioinvent har under 2012 mött flera bakslag. I början av juni meddelade bolaget att de stoppade all utveckling med läkemedelskandidaten TB-402 mot blodproppar och kort därpå kom beskedet att Roche backade ur samarbetsavtalet med cancerpreparatet TB-403. Nyheterna fick bolagets aktiekurs att falla 60 procent. I juli släppte bolaget en dyster delårsrapport och redovisade röda siffror i resultatet och i slutet av månaden varslades 21 anställda om uppsägning till följd av nedläggningen av forskningsprojektet TB-402 månaden innan.

- Händelserna under den senaste perioden påminner oss om riskerna med läkemedelsutveckling. En bred klinisk portfölj och starka kommersiella partner i projekten är inte en garanti för framgång. Vi påminns också om risken att ta på sig den utmanade uppgiften att utveckla nya medicinska produkter, kommenterade Svein Mathisen i rapporten.



I oktober varslades
ytterligare 20 anställda om uppsägning. Detta efter en “fokusering av verksamheten”.

Bioinvent har nu påbörjat en rekryteringsprocess och fram tills dess att en permanent efterträdare utsetts hoppas bolagets vice vd Cristina Glad in som tillförordnad på posten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.423