23948sdkhjf

Han kan bli Vitrolifes nya styrelsetopp

Nuvarande ordförande har efter elva år på posten avböjt omval.
Det svenska bioteknik- och medicinteknikföretaget Vitrolife kan få en ny ordförande i bolagsstyrelsen. Valberedningen föreslår att Carsten Browall väljs till ny ordförande vid årsstämman den 29 april. Carsten Browall skulle då efterträda den nuvarande ordföranden Patrik Tigerschiöld som efter 13 år i styrelsen, varav elva år på ordförandeposten, har avböjt omval.

- Det har varit en mycket framgångsrik period för Vitrolife och det känns nu naturligt att lämna över klubban till Carsten Browall som jag är övertygad är rätt person att leda styrelsen i bolagets nästa fas. Jag vill förtydliga att mitt beslut att lämna styrelsen på intet sett ska ses som att Bure Equity, som är största ägare, har en förändrad syn på innehavet i Vitrolife, säger Patrik Tigerschiöld.

Carsten Browall sitter i dag i Vitrolifes styrelse som ledamot och har lång erfarenhet av medicinteknik och vårdsektorn. Han har tidigare arbetat på företag som Unfors Raysafe, Mölnlycke Health Care, Nobel Biocare och Capio.

- Det känns hedrande att bli tillfrågad att ta över ordförandeposten och det ska bli enormt spännande att tillsammans med styrelsen och bolagsledningen arbeta för att fortsätta Vitrolifes framgångsrika resa, säger Carsten Browall
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078