23948sdkhjf

KI-professor tar över anslagsutdelning

Cancerfondens forskningsnämnd får ny ordförande.
KI-professorn Klas Kärre blir ny ordförande i Cancerfondens forskningsnämnd och axlar ansvaret att fördela Cancerfondens forskningsanslag till projekt inom cancerforskning. Klas Kärre är professor i molekylär immunologi vid Karolinska institutet och är mest känd inom forskarvärlden för hans upptäckter kring hur NK-celler fungerar och verkar.

– Klas Kärre har en imponerande meritlista, med stora framgångar inom cancerforskning och en stark position i forskningsvärlden. Vi är mycket glada över att han kommer att leda forskningsnämndens arbete och hälsar honom varmt välkommen, säger Stefan Bergh, Cancerfondens generalsekreterare, i ett pressmeddelande.



Klas Kärre har
själv fått finansiering från Cancerfonden tidigare i sin karriär och har därför en relation till forskningsfinansiären.

– Jag har stor respekt för Cancerfondens arbete. Forskningsprojekt ska få anslag i nationell konkurrens och pengarna, gåvorna som Cancerfonden fördelar, ska användas på bästa sätt. Det är oerhört viktigt och en arbetsuppgift jag brinner för, säger han i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att vara en del i debatten om cancerforskning och cancervård. Cancerfonden har tack vare en stark opinionsbildning gjort verklig skillnad genom åren. Jag tänker bland annat på arbetet för en nationell cancerstrategi, fortsätter Klas Kärre.

Klas Kärre efterträder Bengt Westermark, professor i tumörbiologi vid Uppsala universitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063