23948sdkhjf

Majoritet röstade för Epicept-Immunfusion

Majoritet röstade för Epicept-Immunfusion. Under en extrainsatt stämma i New York på onsdagen blev sammanslagningen ett faktum.
Under en extrainsatt bolagsstämma i New York, USA, i går röstade en klar majoritet för en sammanslagning av amerikanska bioteknikbolaget Epicept och det israeliska forskningsbolaget Immune Pharmaceuticals. Röstningen kommer som följd av att Immune i november förra året lagt bud på att köpa upp Epicept, som är börsnoterat på både Stockholmsbörsen och en mindre amerikansk handelsplats.



Totalt röstade
aktieägare med 92 procent av rösterna i Epicept för sammanslagningen och en ännu högre andel, 94 procent, röstade för ett namnbyte till Immune Pharmaceuticals. De aktieägare som fanns representerade på stämman motsvarar 66 procent av Epicepts aktier.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha en portfölj med flera läkemedelskandidater som testas i klinik. Från Epicept kommer bland annat smärtpreparatet Amiket som ska gå in i klinisk fas III samt cancerprojekten Azixa och Crobulin, som utvärderas mot hjärncancer och solida tumörer. Dessutom medföljer det redan godkända läkemedlet Ceplene, som marknadsförs som behandling av leukemi i Europa. Från Immune Pharmaceuticals finns också preparat mot cancer i läkemedelskandidaten Nanomab, som riktas mot flera olika cancertyper, men också antikroppsläkemedlet bertilimumab, som utvecklas mot bland annat ulcerös colit, Crohns sjukdom och svår astma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078