23948sdkhjf

Tekniken revolutionerar läkemedelsutvecklingen

DNA-gurun Andrew Hessel spår att läkemedelsutvecklingen står inför ett teknikgenombrott. Samtidigt avslöjar han vem som blir den tionde personen i Kanada att få sitt genom sekvenserat.
Samtidigt som kostnaden för läkemedelsutveckling skjuter i höjden är det billigare än någonsin att sekvensera DNA. Andrew Hessle, mångsysslare och bland annat forskare på programvaruföretaget Autodesk, delade med sig av sin vision för framtiden på Digital Health Days i Stockholm.

- När DNA i dag kan sekvensernas i tvättstugan och det är möjligt för vem som helst att hyra labb per timme är framtiden där det är möjligt att GMO-förädla människor eller klona husdjur inte allt för långt borta.

Men mer betydelsefullt än så är sannolikt möjligheten att designa bättre och mer individanpassade läkemedel till en lägre kostnad än i dag.

- Framtiden för bioteknologi i dag är densamma som för datorerna när de började utvecklas från komplicerade jättedatorer till något som finns i var mans hem. Allt händer otroligt snabbt.

Andrew Hessles egen favorit bland möjligheterna med den nya tekniken är design av syntetiska virus. Han avslöjade också att han inom kort blir den tionde personen i Kanada som får sitt genom sekvenserat.

- Jag lämnade blodprovet i fredags, berättade han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078