23948sdkhjf

Upphandlingstrassel för Ortivus

En av de tre truster som Ortivus för kontraktsförhandlingar med har dragit sig ur. "Det innebär inte nödvändigtvis att affären är förlorad med trusten i fråga", säger medtech-bolagets vd Carl Ekvall.
Ortivus meddelar att en av de tre trusterna som bolaget fört kontraktsförhandlingar med, om leverans av elektroniska patientjournaler, har dragit sig ur processen. Det innebär inte nödvändigtvis att affären är förlorad med trusten i fråga. Det säger medicinteknikbolagets vd Carl Ekvall till Nyhetsbyrån Direkt.

- Avhoppet innebär att de kommer att få göra en egen upphandling och den hoppas vi kunna delta i, säger han.

När detta kan komma att ske är svårt att säga, men kan säkert ta ett år, menar Ortivuschefen. Någon annan leverantör finns inte, då Ortivus redan vunnit tilldelningen.

- Trustens alternativ är att i dagsläget göra ingenting. Jag gissar att de inte gillar formatet på den här upphandlingen, säger Carl Ekvall vidare.

I mitten av juni vann Ortivus en offentlig upphandling gällande leverans av elektronisk patientjournal till cirka 1 800 ambulanser i södra England, med preliminär kontraktsskrivning i september. Tilldelningsbeslutet överklagades i slutet av juni, vilket temporärt stoppade processen, men därefter har Ortivus fått klartecken att inleda kontraktsförhandlingarna. Upphandlingen är budgeterat till totalt 19 miljoner pund, cirka 195 miljoner kronor.

På fredagsmorgonen meddelade Ortivus att en av de tre truster som bolaget förhandlar med blåst av förhandlingarna. De tre trusterna är ungefär jämnstora, enligt Carl Ekvall.



Tror du att det är någon risk att någon av de andra trusterna fattar ett liknande beslut?


- Vi har en bra dialog med de andra två, jag är positiv. Sedan får man ha respekt för att förhandlingarna fortfarande pågår, säger Ortivus vd.

Påverkas tidplanen för kontraktsskrivandet av avhoppet?

- Om något så går det snabbare att gå i mål med två truster, än med tre. Jag tror inte att de ska leda till några förseningar i övrigt för att en backar ur, säger Carl Ekvall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064