23948sdkhjf

Hallå där Otto Skolling...

... en av grundarna bakom nätverket Biotech Builders, som på onsdag har sitt årliga möte i Stockholm, vad är det?
- Biotech Builders handlar om det personliga nätverket där personer som är i samma situation kan träffa andra personer på liknande, kanske inte konkurrerande, bolag och utbyta erfarenheter. Tanken är att samla vd:ar i den svenska life science-industrin så att de får träffa varandra på ett avväpnande sätt så att det ska bli lättare för dem att lyfta luren och be varandra om råd framöver.

Avväpnande sätt?

- Vi börjar mötet med lunch och så får alla klä sig i speciella kläder. Ett år hade vi kiltar och vita skjortor och förra året hade vi designerjeans. Tanken är att avdramatisera våra roller så att vi kan mötas i en jämlik atmosfär. Man ska inte veta om någon är vd på ett företag med 20 000 anställda eller ett med en anställd.

Vad diskuteras på mötet?

- Varje år har vi olika teman. I år är temat ledarskap och då kommer föreläsare som bland annat tar upp hur ledarskapet fungerar i en virtuell organisation och vilka utmaningar som finns med det. Dessutom kommer Larry Leksell, vd på Elekta, och berättar om några utmaningar som Elekta hade för ett par år sedan.

Är alla ämnen branschspecifika?

- De föreläsare vi tar in är inte bara branschspecifika, vi bjuder även in kunskaper från andra industrier. Många frågor är desamma, men vissa skiljer sig åt. Förra året hade vi exempelvis grundaren till ett klädmärke som föreläsare. De tjänade pengar redan första dagen i sitt företag och det skiljer ju sig en del från vår bransch.

Vilka kommer på mötet?

- Totalt räknar vi med 120 deltagare. Det kostar inget att gå, men det är bara för inbjudna gäster.

Vilka står bakom initiativet?

- Vi är en grupp människor från industrin som tyckte att ett sådan här mötesplats behövdes. Andra möten kan vara lite formella och där fokus ligger på att presentera bolaget man jobbar för. Vi tyckte att det behövdes ett forum där man kunde dryfta sina problem och utmaningar.

Eventet kommer ursprungligen från Danmark där de kört Biotech Builders i tio år. Bakom den svenska motsvarigheten står bland annat Otto Skolling, som till vardags arbetar på Karolinska Development, Jesper Eriksson, som arbetar på Biolamina, och Carl-Johan Sundberg, professor på Karolinska institutet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063