23948sdkhjf

Elisa för test av glukagonhalter

Att designa en antikropp som specifikt binder glukagon men inte de närbesläktade molekylerna har varit en utmaning och forskarsfären har letat efter ett effektivt sätt att mäta glukagon.
Glukagon är ett viktigt blodsockerreglerande hormon som utsöndras av bukspottskörteln. Glukagon spelar bland annat en viktig roll i diabetes och är en viktig målmolekyl för olika läkemedel. Detta till trots har det traditionellt varit svårt att mäta nivåerna av hormonet då det har en stor likhet med andra relaterade peptider. Att designa en antikropp som specifikt binder glukagon men inte de närbesläktade molekylerna har varit en utmaning och forskarsfären har letat efter ett effektivt sätt att mäta glukagon. Nu har svenska Mercodia AB utvecklat ett Elisa-test som man tror är lösningen på detta. Det nya

Glucagon Elisa-testet visar på mycket låg korsreaktivitet mot andra peptider och ska enligt Mercodia vara det mest specifika testet på marknaden just nu. Assayen körs som brukligt i 96-brunnsplatta. Den har en känslighet på en pikomol per liter och inkuberas över natt i 18 till 22 timmar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063