23948sdkhjf

Budgetbråk stoppar FDA

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten har stängt ner delar av verksamheten till följd av att republikanerna och demokraterna inte kommer överens om nationens budgeten. Svenska Medivir ett av företagen som väntar på utlåtande från myndigheten.
Det råder stiltje på de statliga arbetsplatserna i USA. Totalt beräknas 800 000 personer som är statligt anställda vara hemma från jobbet utan lön, bland annat de anställda på den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. På myndighetens hemsida kan man läsa att det råder furlough, permission, på arbetsplatsen och omkring hälften av de anställda på myndigheten får stanna hemma.

För svenska Medivir, som ligger inne med en registreringsansökan för bolagets hepatit C-läkemedel simeprevir, har inga besked om fördröjning kommit.

- Än så länge är vi inte påverkade av nedstängningen. Det finns undantag för sådana här nedstängningar och så länge de inte stänger ner helt så påverkas vi inte, säger han.

Budgetbråket har pågått sedan den 1 oktober och än är det oklart hur länge det pågår. Situationen löses först när republikanerna och demokraterna lyckas enas om budgeten och om den omdiskuterade hälso- och sjukvårdsreformen, även kallas Obamacare, går igenom.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078