23948sdkhjf

Effektiv extraktion av nukleinsyror från vinteråkommor

Bugs n Beads-kiten från Diasorin är framtagna för isolering av nukleinsyror från mikroorganismer som orsakar vanliga vinteråkommor.
Kliniska laboratorier börjar så här års sakta men säkert få fullt upp med att analysera prover från vanliga vinteråkommor som norovirus och Mycoplasma pneumoniae. Lite passande är det då att företaget Diasorin nu lanserar sina nya Bugs n Beads kit för extraktion och preparering av nukleinsyror från dessa mikroorganismer. Norovirus är kanske mest känt som vinterkräksjuka och sprids fort under vintermånaderna men är svårt att odla i labbet, och vid diagnosticering fokuserar man på detektion av virusets RNA eller specifika antigen.

Mycoplasma pneumoniae är en liten bakterie som orsakar mykoplasma. Det är bakteriens DNA man vill extrahera med Bugs n Beads kitet för att kliniskt kunna påvisa förekomsten av bakterien, och för att kunna utesluta olika avarter som behöver en annan typ av behandling.

Diasorins kit använder magnetkulor i uppreningen av nukleinsyrorna, vilket gör att kiten är effektiva i kombination med de flesta olika provtyper. Kiten används tillsammans med företagets automatiserade Arrow-instrument.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078