23948sdkhjf

Tre nya toppar i Biolamina

| Av Anna Sundström | Tipsa redaktionen

Utökar samarbetet med Vitrolife och stärker bolaget med tre nya förmågor.

Det Stockholmsbaserade forsknings-bolaget Biolamina stärker bolaget med tre nyrekryteringar. Camilla Myhre Sandberg, Anders Blom och Fredrik Mattsson kliver ombord på bolaget.

Biolamina utvecklar och säljer tekniker som används vid odling av celler och stamceller utanför kroppen. Produkterna bygger på olika varianter av lamininer som bland annat används för att täcka cellodlingsskålar.

- Vi är väldigt glada att kunna välkomna Camilla till Biolamina. Hon är en av få människor i Sverige som har en gedigen marknads- och säljbakgrund kombinerat med stamcellskunskap!, kommenterar Biolaminas vd Kristian Tryggvason, i ett pressmeddelande.

Anders Blom tar, efter att ha blivit invald på årsstämman, plats i bolagets styrelse. Anders Blom är partner på investmentbolaget Nexttobe, eller Nxt2b, som investerar i bland annat life science-bolag. Han har tidigare arbetat med företags- och affärsutveckling på Q-Med och sedan Galderma. Dessförinnan var han controller på Q-Med och Pharmacia.

- Anders var en viktig person i Q-Meds globalisering och kommer att hjälpa oss när vi nu ska göra en liknande resa, säger Kristian Tryggvason, i pressmeddelandet.

Fredrik Mattsson kliver in som adjungerad styrelsemedlem efter att Vitrolife under onsdagen annonserat ett utökat samarbete med Biolamina . Fredrik Mattsson jobbar i dag på Bure Equity och sitter i flertalet bolagsstyrelser, bland annat i Vitrolife. Han har tidigare arbetat på Gambro och McKinsey and Co.

[tboot_well width="75%"]

Anders Blom tar, efter att ha blivit invald på årsstämman, plats i bolagets styrelse. Anders Blom är partner på investmentbolaget Nexttobe, eller Nxt2b, som investerar i bland annat life science-bolag. Han har tidigare arbetat med företags- och affärsutveckling på Q-Med och sedan Galderma. Dessförinnan var han controller på Q-Med och Pharmacia.

[/tboot_well]

[tboot_accordion_bootstrap name="UniqueName" width="50%"]
[tboot_accordion_bootstrap_section color="primary" name="UniqueName" heading="Biolamina historik" number="1" open="no"]
När bolaget nu siktar mot den globala marknaden tillsätts Camilla Myhre Sandberg på posten som marknads- och försäljningschef. Hon kommer närmast från GE Healthcare Life Sciences där hon arbetat som strategisk marknadsledare inom celltekniker. Dessförinnan har hon jobbat på liknande roller inom GE-koncernen och på Dynal Biotech.[/tboot_accordion_bootstrap_section]
[/tboot_accordion_bootstrap]

Håll dig uppdaterad med Life Science Sweden
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

De driver konstgjorda muskler med socker

Artificiella muskler av polymermaterial kan nu drivas med energi från glukos och syre på liknande sätt som biologiska muskler. Detta kan vara ett steg mot implanterbara konstgjorda muskler i framtiden.

Så funkar NT-rådet

De kan vara avgörande för ett nytt läkemedels möjligheter att användas i Sverige. Men vilka är NT-rådet, vad gör de och borde deras arbete egentligen skötas av en myndighet?

Biogaia in i Uruguay

Umeåbolag uppköpt av amerikansk jätte

Örebro värvar chef från Västerbotten

Ny vd på SwedenBio

Nyhetsbrev

Därför ska du finnas på Instagram

Antalet sociala medier ökar, nya tillkommer och några försvinner. Just nu finns en plattform som växer mer än andra.

Arkiv

Swedenbios nya vd om uppdraget

"Fantastiskt kul och hedervärt"

Blodgivarens kön påverkar inte chansen till överlevnad

Unik rening av läkemedel i dansk anläggning

Anläggningen är den första i sitt slag i världen, och det fungerar genom att speciella bakterier äter upp rester av medicin innan avloppsvattnet rinner ut i naturen.

Oasmia anmäler till Ekobrottsmyndigheten

Ny grundläggande förståelse för hur lungcancer sprider sig

Lungcancerceller använder sig av antioxidanter, kroppsegna eller från kosten, för att öka upptag och användning av socker och därmed sprida sig i kroppen. Det visar svenska och amerikanska forskare i två oberoende studier, som öppnar för nya strategier att behandla lungcancer.

Toppuppdrag för Anders Blanck

Långt gånget för Index studie

Upprört när Sobi storvarslar

Första mötet mellan regeringen och patientföreträdarna

1

Utvecklar blodmarkör för att upptäcka alzheimer

Miljardaffär för Karo

Rhovac säkrar finansieringen

De kopplar specifikt protein till aggressiv hudcancer

Nya behandlingsalternativ för patienter med spridd hudcancer har utvecklats men fortfarande saknas kunskap om hur tumörcellerna sprider sig till andra delar av kroppen. Forskare från Lund är nu ett steg närmare en lösning.

Färre onödiga operationer med ny diagnostikmetod för äggstockscancer

Forska Sverige: Oroväckande trend

Halvvägs för Promore

Fet fisk utan gift skyddar mot typ 2-diabetes

Om den feta fisken vi äter vore fri från miljögifter skulle den minska vår risk att utveckla typ 2-diabetes. Men miljögifterna som fisken innehåller har motsatt effekt och suddar ut skyddseffekten.

Hamlet får testa högre dos

Kassaklirr för Cereno

1

Positivt från Immunicum

Nytt partnerskap för Bactiguard

Nya data från Medivir

Han får Fernströmpriset

Krönika: Det outnyttjade fönstret mot big pharma

Generna styr hundägande

Hon blir chef för Skånes sjukvård

Nuevolution löser dansk patentstrid

Cereno redo för fas II

De får 50 miljoner till hjärnforskningen

Se alla Medlemsnytt

Sänd till en kollega

0.136