23948sdkhjf

Så ska inkubatorn växa

| Av Diana Berg | Tipsa redaktionen

Lund life science incubator expanderar. Fyra regionala aktörer går samman för att finansiera stöd och affärsutveckling inom life science i Lund.

De offentliga aktörerna Lunds universitet, Lunds kommun, Region Skåne och Medicon Village vill utöka verksamheten i Lund life science incubator, en företagsinkubator på Medicon Village som hjälper entreprenörer och tidiga bolag att utveckla sina idéer. Målet är att företagsinkubatorn ska fortsätta att erbjuda stöd för projekt och organisationer, men med en mer gränsöverskridande profil än vad de hittills gjort. Inkubatorn ska utöka sin verksamhet med life science samt för att innefatta utveckling av livsmedel, nano, material och informationsteknik.

Ett nytt tillskott blir ett så kallat living lab, ett laboratorium där forskare får göra tester för att hitta produkter och material som passar deras tänkta tillämpningar. Inkubatorn har också planer på att utveckla ett demolab, där leverantörer får ställa ut utrustning och göra ny teknik tillgänglig för inkubatorsbolagen.

– Lunds attraktionskraft som innovationsstad och tillväxtmotor stärks med denna breddning av inkubatorn, som blir unik avseende tillgång till labb, instrument och sin gränsöverskridande profil. Det skapar möjligheter att locka hit fler forskare och företag, säger Christer Wallin, andre vice ordförande i Lunds kommunstyrelse i ett pressmeddelande.

Det nya konceptet ska lägga fokus på materialkunskap, livsmedel och it/telekom, områden som de inblandade anser vara viktiga forskningsområden för vidareutveckling och innovation inom life science.

– Region Skåne går in med finansiering då det är tätt knutet till en av regionens kärnverksamheter, sjukvården. Gränsöverskridande miljöer gör att vi kan vara mer flexibla för de behov som uppstår i samhället och på marknaden. Ska regionen lyckas med en effektivare utveckling av produkter och tjänster ska de vara behovsdrivna och svara mot de utmaningar som finns regionalt, nationellt och globalt, säger Pontus Lindberg, ordförande i regionala tillväxtnämnde i ett pressmeddelande.

Strukturen för att bygga den nya inkubatorn skall vara på plats under våren 2014.
Håll dig uppdaterad med Life Science Sweden
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Biomarkörer, salivprov och patientnära tester

Halverad dödlighet bland infarktpatienter i hjärtskola

Vd-byte på Siemens Healthineers

De ska korta vägen till marknaden

Swelife, Medtech4Health och EIT Health Scandinavia samarbetar för att stärka svensk life science och medicinteknik. Målet är att förkorta tiden till marknadsintroduktion för svenska innovationer.

De får årliga reumatologipriset

Ljusare tider för Oasmia

Nyhetsbrev

Cannabisliknande ämnen i kroppen hjälp vid PTSD-behandling

Arkiv

Testar kemikalier utan djur

Rise har validerat en ny, djurfri metod för att identifiera hormonstörande ämnen – med lovande resultat.

De prisas för nyttiggörande

Pappersbatterier, biobetong och högeffektslasrar är resultaten av pristagarnas forskning. Tre framstående forskare som samtliga har verkat för att få ut sin forskning till praktisk nytta i samhället tilldelas SSF:s nyttiggörandepris.

Smartfish avtalar med medicinteknikjätte

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Dödsfall minskade i Astrastudie

Nu blir svenska sensationsmaterialet smink

När materialet upptäcktes var intresset stort långt utanför Sverige gränser. Materialet var omöjligt hade det sagts. Nu blir supermaterialet smink.

Empros testar sitt viktminskningspreparat

KI:s prorektor anses skyldig till forskningsfusk

Med en hållbar syn på arbetslivet

Vid kompetensbrist är en av lösningarna att få talanger att stanna kvar och utvecklas. För att lyckas behövs ett helhetsgrepp kring arbete, familj och fritid menar nystartade konsult- och rekryteringsbolaget Mpya Sci & Tech.

Breddar sin medtechkompetens

Lag om läkemedel för djur ses över

Nuvarande lagstiftning om läkemedel för djur ska ses över och antibiotika är i fokus.

Nya delar i mänsklig atlas

Nu lanseras tre nya delar i jätteprojektet att kartlägga människans proteiner. Alla proteiner i människans blodceller, hjärnan och kroppens ämnesomsättning har nu sammanställts i den mänskliga atlasen.

Polarcool får ny vd

Nya fynd om hur ledinflammation utvecklas

1

Förkylningsspray inte bättre än placebo

Det primära målet, förbättrad livskvalitet vid förkylning, nåddes inte när Enzymaticas förkylningsspray Coldzyme ställdes mot placebo i en stort studie.

Lättare att identifiera rätt biomarkör

Blir kommunikationschef på Lif

1

Livsviktigt fortsätta äta sin medicin

Ny vd till Rhovac

Studie: Bakterier använder blekmedel

3

Finns ingen specifik gay-gen

Fullständig tumörrespons men svårtolkat om överlevnad

Orexos vd om J&J-domen: "Det finns andra bolag som är mer ökända"

Emission för Redwood

Positiva data för Cantargia

Astra köper förtur av Sobi

Ny chef för Uppsala Bio

2

Nytt avtal för Alligator

Ny topp till Apotekarsocieteten

Se alla Medlemsnytt

Sänd till en kollega

0.141