23948sdkhjf

Merck-topp till Cortendo

Göteborgsbolaget rekryterar en ny medicinchef.

Det Göteborgsbaserade forskningsbolaget Cortendo har anställt en ny medicinchef. Ny på posten är John M. Amatruda som tar med sig 41 års erfarenhet av endokrinforskning från både akademi och läkemedelsindustri.


John M. Amatruda kommer närmast från Merck and Co där han arbetade som senior direktör inom bolagets diabetes- och fetmaenhet. Dessförinnan arbetade han på Bayer med forskning inom metabolism. Han startade sin karriär på Yale och verkar i dag i Columbia University. Hans första uppdrag blir att se över Cortendos forsknings- och utvecklingsprojekt med fokus på den kliniska utvecklingen.


- Vi är mycket glada att välkomna Amatruda till Cortendo i detta expansiva skede. Med tanke på Johns omfattande erfarenhet av industrin och klinisk forskning inom endokrinologi, kommer hans ledning av vår fas III-utveckling i Cushings syndrom med Normocort och vårt senaste förvärv av diabetesbolag Biopancreate särskilt lägligt, säger Joseph Reiser, vd för Cortendo, i ett pressmeddelande.


Cortendo utvecklar kortisolbaserade läkemedel för behandling av Cushings syndrom, diabetes och sjukdomar i det metabola systemet. Bolaget har sex läkemedelskandidater i pipeline och är noterat på den norska börsen.

[tboot_accordion_bootstrap name="Cortendo"]
[tboot_accordion_bootstrap_section color="primary" name="Cortendo" heading="Cortendo" number="1" open="yes"]

Cortendo tar in norska pengar

Behöver ta in mer kapital för att klara sig året ut.
Fler satsar internationellt
Under våren har 19 life science-bolag tagit in kapital för att satsa internationellt eller att ta bolagens projekt till nästa fas.

[/tboot_accordion_bootstrap_section]
[/tboot_accordion_bootstrap]
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062