23948sdkhjf

Strategiskt samarbete kring pegylering

Bioteknikföretaget QuiaPEG Pharmaceuticals och kontraktstillverkaren Cobra Biologics har tecknat ett samarbetsavtal kring QuiaPEGs plattform för pegylering, en metod för att förbättra substansers farmakokinetiska profil.
Pegylering innebär att ett protein, peptid eller icke-peptidmolekyl modifieras genom sammanlänkning av polyetylenglykol (PEG) för att förlänga ett läkemedels effekt genom att minska nedbrytning, reducera utsöndringshastigheten via njurarna samt reducera bildandet av antikroppar mot proteinet.

– Vi har sett en betydande ökning av antalet förfrågningar inom pegylering och ser fram emot att arbeta med QuiaPEG och dess innovativa pegyleringsteknik, allt för att möta våra kunders behov, säger Peter Coleman, vd för Cobra Biologics, i en presskommentar.

– Vår patenterade teknologiplattform löser de flesta av de problem som förknippas med nuvarande PEGyleringsteknik. Kemin har utvecklats för att möjliggöra en enkel introduktion av funktionella grupper. Vi har en snabbare process, har ett högre utbyte och kan därmed sänka tillverkningskostnaderna samtidigt som vi begränsar oönskade föroreningar, kommenterar Marcus Bosson, vd för QuiaPEG Pharmaceuticals.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093