23948sdkhjf

Han tar över i Medivir

Läkemedelsbolaget byter vd och koncernchef.


Forsknings- och läkemedelsbolaget Medivir meddelar i dag måndag att Niklas Prager tar över som vd efter Maris Harmanis, som därmed lämnar sin anställning i Medivir efter tre år. Niklas Prager tillträder tjänsten den 1 september.

Niklas Prager är i grunden civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har lång erfarenhet från läkemedelsindustrin. Han har bland annat arbetat inom Merck i USA och Sverige och varit vd för Pfizer AB. Niklas Prager sitter sedan i maj i Medivirs styrelse och har också varit styrelseordförande i forskningsbolaget Biophausia, som sedan 2011 ingår i Medivirkoncernen.

- Jag ser fram mot arbetet som vd för Medivir. Medivir är ett attraktivt företag som befinner sig i en spännande utvecklingsfas efter den framgångsrika marknadsintroduktionen av simeprevir. Tillsammans med styrelsen och Medivirs kvalificerade forskare och medarbetare kommer jag att fokusera på att vidareutveckla och synliggöra värdet på bolaget. En uppdatering av Medivirs strategiska plan har högsta prioritet, och det arbetet pågår redan för fullt, säger Niklas Prager i ett pressmeddelande.

I samband med att Niklas Prager tillträder som vd och koncernchef lämnar han bolagets styrelse.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078