23948sdkhjf

Tror inte på en lyckad affär

Ett eventuellt Pfizer-köp skulle inte löna sig, tror Astazenecas vd Pascal Soriot.
Tidigare i veckan löpte den karantänsperiod ut som hindrat Pfizer från att lägga ett nytt bud på Astrazeneca. Än så länge har inget kommit och Astrazenecas vd Pascal Soriot tror inte att en sådan affär skulle löna sig.

Om Astrazeneca hade accepterat Pfizers bud i våras hade affären nog fallit samman på grund av de föreslagna förändringarna i skatteinversion som det amerikanska finansdepartementet presenterat, menar han.

Det skriver Bloomberg News på fredagsmorgonen med hänvisning till tv-kanalen CNBC.

Skatteinversion har varit ett sätt för amerikanska bolag att sänka sin relativt höga bolagsbeskattning till en lägre europeisk nivå ifall USA-bolaget köper ett större bolag med europeisk hemvist. Pascal Soriot har nyligen understrukit vilken risk det finns kring affärer som görs mot bakgrund av så kallade skatteinversioner och pekat på den spruckna läkemedelsaffären mellan Abbvie och Shire. Han tror att ett köp av Astrazeneca skulle ha skapat en enorm förstörelse och sönderslitning i bolaget.

Pfizer i sin tur har dock sagt att det fortfarande ser värden i affärer som görs mot bakgrund av skatteskäl och Pascal Soriot uppges inte kunna förutsäga vad som kommer att hända gällande ett eventuellt andra budförsök från Pfizer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062