23948sdkhjf

Neurovive samarbetar med sjukhus

Genomför en klinisk fas II-studie med Skånes universitetssjukhus för att testa produkten Ciclomulsions njurskyddande effekt.
Bioteknikbolaget Neurovive Pharmaceutical har inlett ett samarbete med Skånes universitetssjukhus. Syftet är att genomföra en klinisk fas II-studie där bolagets produkt Ciclomulsions förmåga att förhindra akut njurskada i samband med hjärtkirurgi utvärderas.

I studien ska Ciclomulsion testas på 150 patienter. Rekryteringen kommer att inledas under första halvåret 2015 och beräknas pågå till och med 2016.

Ciclomulsion verkar genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna mot stress. Produkten utvärderas redan i kliniska studier med fokus på skydd av hjärtat respektive hjärnan i samband med akuta skador.

Arbetet med Ciclomulsion ligger i linje med företagets nya strategi att satsa på sin verksamhet kring hjärta-kärl. Den nya strategin kom till efter att projektet med utvecklingen av kandidaten NVP018 för hepatit B utlicensierades till det amerikanska bioteknikbolaget Oncore Biopharma i september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.47