23948sdkhjf

KI Innovations toppar laget

KI Innovations förstärker teamet för att mer framgångsrikt ta forskarnas upptäckter till marknaden.

Det är forskaren och affärsutvecklaren Mark Farmery som nu värvats till KI Innovations.

Uppdraget är att

skapa bästa möjliga förutsättningar för att kommersialisera lovande projekt utifrån ett nyligen tecknat samarbetsavtal med Johnson and Johnson Innovation. Avtalet innebär att industrikompetens blir en integrerad del av Karolinska Institutets innovationssystem.

Mark Farmery har en bakgrund på bland annat Karo Bio och Astrazeneca och erfarenhet från de flesta led i processen att ta akademiska upptäckter till kommersialisering och hela vägen till marknaden.

Han kom till Sverige för 16 år sedan för att inleda sin forskarkarriär efter att ha disputerat i Storbritannien och började då hos professor Bengt Winblad för att ta sig an utmaningen Alzheimers. Därefter fortsatte han till Astrazeneca Biotech Laboratory där han ledde arbetet inom proteinbiokemi.

- Där fick jag upp ögonen för vikten av att bygga samarbeten och allianser för att nå snabbare resultat, säger han i ett pressmeddelande.

I det nya uppdraget för KI Innovations ska Mark Farmery ge strategisk vägledning för att sy ihop bästa möjliga samarbetsprojekt mellan forskare med lovande innovationer och Johnson & Johnson Innovation.

- Det här passar mig väldigt bra. Jag brinner för att bygga allianser som gör att produkter och tjänster snabbare når patienter och konsumenter, säger Mark Farmery.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062