23948sdkhjf

Han lämnar Peptonic

Anders Wiklund lämnar sin roll som ledamot i bolagets styrelse.
Anders Wiklund lämnar sin roll som styrelseledamot för Stockholmsbaserade Peptonic Medical. Han är även ledamot i styrelsen för Life Medical samt ordförande för Eff Rx Pharmaceuticals och Wiklund International. Han har en bakgrund från bland annat Pharmacia-gruppen och är medgrundare till amerikanska Esperion Therapeutics.

Anders Wiklund anmälde utträde ur styrelsen under fredagen. Efter hans avgång består styrelsen av fyra medlemmar men Peptonic letar nu efter en ersättare.

- Vi tackar Anders Wiklund för hans engagemang och värdefulla bidrag till verksamheten under sin tid i styrelsen. Vi påbörjar sökandet efter en ersättare och återkommer till denna fråga till årsstämman i vår, säger bolagets vd Johan Inborr i ett pressmeddelande.

Peptonic Medical utvecklar läkemedel baserade på hormonet oxytocin mot olika menopausrelaterade symptom. Bolagets huvudprojekt Vagitocin inriktas mot förtunnade väggar i slidan, vaginal atrofi. Behandlingen visade inte upp någon effekt i en nyligen avslutad klinisk fas II-studie. Den aluminiumtub som Vagitocingelen förvarades i pekades ut som anledningen till resultaten och bolaget planerar nu en ny studie där tuben har bytts ut.

Läs mer om Peptonic Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109