23948sdkhjf

Investerar mer

Biogaia genomför sin andra investering i Göteborgsbaserade Metabogen.
Igår tisdag genomförde probiotikabolaget Biogaia den andra av tre planerade investeringar i Metabogen .

Den första investeringen , på fyra miljoner kronor, ägde rum i december förra året och som en följd av att Metabogen har uppfyllt överenskomna milstolpar har nu ytterligare fyra miljoner investerats i bolaget. Det innebär att Biogaia nu äger 27 procent av Metabogen.

Den sista betalningen planeras i slutet av år 2016. När den har genomförts kommer Biogaia att ha investerat totalt tolv miljoner kronor i Metabogen. Ägarandelen kommer då att uppgå till 35 procent.

Metabogen grundades år 2011 av professorerna Fredrik Bäckhed från Göteborgs universitet och Jens B Nielsen vid Chalmers tekniska högskola, tillsammans med GU Holding som kommersialiserar forskning från Göteborgs universitet. Företaget sysslar med metagenomik där en unik forskningsplattform används för att sekvensera genomen hos bakteriefloran i magtarmkanalen. Resultaten kopplas sedan ihop med olika hälso- och sjukdomstillstånd. Syftet är att utveckla nya behandlingar och diagnostiska metoder för tillstånd som kan kopplas till tarmfloran, exempelvis genom användning av probiotiska bakterier.

I samband med beslutet att investera tolv miljoner i Metabogen tillträdde Biogaias vd Peter Rothschild som bolagets styrelseordförande. Under nästa år kommer han att lämna över vd-rollen på Biogaia till Axel Sjöblad från medtechbolaget Getinge.

Biogaia är ett svenskt bioteknikbolag som utvecklar och säljer probiotiska produkter som främst baseras på bakterien Lactobacillus reuteri .

Läs mer om Biogaia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375